Abych se stal stéblem

Abych se stal stéblem

Anotace: Aby život měl alespoň minimální smysl...

Sbírka: Zrána a zvečera

Pohlédl jsem v tvé prázdné oči.

Vidím ty bolestivé noci.

Pláču nad tou trýznivou bolestí,



jejímž zvonivým křikem,

a v jejímž nitru z oceli

výstřel spojil se s nitrem.



Už nepláču,



když se noc snoubí s jitrem.

A slunce se pak zocelí,

slunce stane se břitem.



Jako se kouř mísí se vzduchem,

takto se také já měním v trávník,

budu jeho středem i kruhem.



Klidně rozkládám se v jeho útroby,



abych byl jeho krédem,

abych vrostl do hlíny

a abych se stal stéblem.
Autor joal, 11.02.2011
Přečteno 229x
Tipy 2
Poslední tipující: la loba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí