vyrovnaná

vyrovnaná

Anotace: balaNcující

V temnotě jak v lékořici
vykročeno ke „svobodě“
vězíme na mrtvém bodě
plachty ztrouchnivělé lodě
třesoucí se srdcem na lžíci.

Pravdou je, že pasivisti
nezjistí svobodu mysli
ač zlostně nesmýšlí
sazí anděly kreslí
nešpinaví, sic nečistí.

Zatni ego v rozhovoru
sálej mátovým dechem
zastav se před spěchem
nesmýšlej s úspěchem
miř do hloubi, ne na horu.

Jen s láskou smíření
dostanou víc, než dají
po celý rok jak v máji
v jakémkoliv kraji
s láskou přijatí, šíření.

Drž se:
zpříma-
s pokorou,
štědře-
střídmě,
smířeně-
chápavě,
laskavě.
Autor Mladý pán P., 12.02.2011
Přečteno 227x
Tipy 7
Poslední tipující: Kubino 2, labuť, CULIKATÁ, J sh' T r' k
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí