Poslední voják

Poslední voják

Anotace: Ocelový záblesk a...

Když slunce vyhouplo se nad obzor,
a zabarvilo doruda vrcholky modrých hor,
poslední voják stojí na bojišti,
teplá krev, co z ran mu prýští,
vyplavuje z těla život.

Před očima vidí jenom zkázu,
co neklid zbraní přinesl,
hledí do zsinalých tváří,věčně v mrazu,
co temný stín do země mrtvých odnesl,
a odtud je už nevrátí.

Teď mlčky hledí slunci vstříc,
tuší, že naposled laská jeho líc,
toužebně vdechuje vlahý vzduch,
vítr, co pročesává polí pruh,
zpívá smutnou píseň.

Bledé mraky nad hlavou
v oceánu modři plují dálavou,
po vlasti své si zlomený muž zasteskl,
a v očích strach se mu zaleskl,
strach z neznáma.

Nebál se, když do boje vstříc nabroušeným ostřím šel,
když svým mečem kosil řady nepřátel,
však teď vydává se na dlouhou cestu,
kdy Smrt si vezme za nevěstu,
svatba to bude neveselá.
Autor Erasia, 14.02.2011
Přečteno 226x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí