Kralevic dánský

Kralevic dánský

Anotace: Zhudebněná báseň o životě.

V kostýmu Hamleta putuje krajem,
zasmušen otázkou, zda stále hrajem
to podivné představení.

Kolem se nedívá, už viděl kus světa,
z románu zbyla mu jen holá věta,
jen kratičké zastavení.

Být - nebýt, o to tu běží,
jenže sám stěží tušil kam jít.
Být - nebýt, o to tu kráčí,
teď ví, že měl radši opravdu žít.

Z nektarů života míchá si jed,
chtěl by se ohlédnout, ale nemůže zpět,
už chybí mu síly.

Záludný odmítá Ďáblův pakt,
labutí zpěv mu zvěstuje fakt,
že blíží se k cíli.

Co říci na závěr, když slova někdy klamou?
Veršem či písní pohladit uši.
Sklenice plná někdy zdá se prázdnou.
Pak citem je třeba zaplnit duši.
Autor Colonel, 16.02.2011
Přečteno 293x
Tipy 9
Poslední tipující: wendy.poezie, zíťa 2, Helena Lovecká, Gabrielle, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmmm .. hezké eSTé

16.02.2011 19:44:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí