Místa za zrcadly

Místa za zrcadly

Anotace: ....

Vezmu loď bez vesel
a nechám se zvolna unášet
ke břehům světů vysněných
tam
kde tóny violy
ukolébají mysl mou
a písní dají balzám na duši.

Na ostrově básníků
veškerá slova vibrují v zeleni stromů
ve mracích všech barev
v azuru oblohy
dýchají z očí lásek rozjitřených
a v řekách zurčí něha s nenávistí
ač vše nakonec
moře pohltí hladem nekonečna.

V sále zlatých slov
bohové předčítají verše básníků
ale pouze ty
které autor lidem nesvěřil
neboť podvědomí tušilo
že na papíře či v mysli
zůstaly ležet
perly Kristovi.

Pro Kainy duší zůstane ostrov nedobytný
a jenom zlobný skřípot zubů prozradí
kde jsou shromážděni ti
kterým zapovězena byla
cesta sem.
Autor Jan Urban, 19.02.2011
Přečteno 468x
Tipy 15
Poslední tipující: čarodějka07, Judita, janewe, ilona, Tanzania, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám svůj ostrov Mann,
na který se občas ztrácím.
Ze změti délek, šířek a poledníků
dalšího snícího ostrovana na dálku zdravím.
Vane mi tu svěží, slaný vítr,
přicházející z jižní hvězdy,
házím do vln vzkaz,
snad najde spřízněné břehy. :O)

19.12.2013 21:36:41 | Tichá meluzína

úplný ráj :)

09.03.2011 23:27:00 | janewe

Vysněné světy... každý má ten svůj, do kterého nikoho nepouští... Tvá báseň mne zaujala.

19.02.2011 21:39:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí