Náhodou...

Náhodou...

Anotace: zamyšlení.. Náhoda, nebo jistota.

Náhodou, jen náhodou,
Držela jsem nad vodou,
Loď, které bylo zatěžko plout,
A neuměla plachty roztáhnout…

Jen náhodou, či snad schválně?
Někdo tam nahoře, tento osud dal mě,
Že do končin, co vyhlížejí temně a chladně,
Poslal plachetnici, co zmítá se marně…

A jak k tomu přijde on-samotář?
Co nastavuje smrti odhodlanou tvář,
Ze všech svých tužeb a snů,
I když ví, že konec i jeho bude dnů...

Právě ty dny nás donutí přemýšlet…
Proč lidé žijí pouze sto let?
Proč chyby nemůžem napravit-jen vytvářet?
Proč zrovna my spatřili tento svět?

Proč osud dá mat dřív než my šach,
Proč chybí žlutá na paletách?
A malíř slunce črtá temnými barvami,
Nač vodu, když ředí je svými slzami?

Proč zrovna teď, v koloběhu života,
loď zvaná naděje, vždy neslavně ztroskotá...

Znávala jsem písničku
,, Kdybys tak náhodou,
Měl pocit, že jsi sám…"
Ale kdo vlastně přijde,
Když ji zazpívám?
Autor Dameira, 01.03.2011
Přečteno 491x
Tipy 19
Poslední tipující: James Libustka, malá slečna, Gabrielle, Trystan ap Tallwch, Antares, Psavec, CULIKATÁ, Učitel, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Strach je znamkou odvahy.

24.02.2013 16:59:25 | CCGREE

jsi prostě dobrá... já přijdu pokud to zazpíváš čistě :)
pokračuj vtom co umíš a jednou o tobě uslyšíme hodně štěstí.

03.03.2011 20:01:00 | Učitel

N.: a možná přijde i kouzelník

...

Teď vážně, Dameiro, vynikající kousek, na můj vkus moc optimistické(ale moc optimistický je dle mne i nejhorší možný pesimismus)... skládám poklonu.

02.03.2011 19:06:00 | Trystan ap Tallwch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí