Venčení listu

Venčení listu

Anotace: Námět z povídky mé známé. Snad lze pochopit na co báseň naráží.

Pán šel jednou na procházku,
lidé na něj koukali,
vedl si list na provázku,
oba kamsi spěchali.

On se cítil povýšeně,
že dělá cosi nutného,
list zas štěkal jako štěně,
že nechce dál být u něho.

Lidé dál se ohlíželi,
šeptali si do uší:
"Co ten bídák zase dělá?",
blbost svou snad vytuší.

On jím tím však ukazoval,
že něco je fakt zbytečné,
že nemají býti na co hrdí,
když není to moc vyjímečné.
Autor Psychicky.labilni, 05.03.2011
Přečteno 237x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí