Hlavy

Hlavy

Anotace: ...bez těl...

Nad východem
hoří světlo věčnosti,
v odstínech krvavých plamenů
tančí ve spirálách z blesků
děsivé přízraky bez těl,
hlavy mrtvých se houpají v rytmu,
s hřbitovními věnci
kolem neexistujících krků,
dovolávají se slávy
Hádových přisluhovačů.

Smutní nad východem,
stojí v zástupu a hýbou ústy,
nevycházejí z nich slova,
sečkávají u sťaté koruny dubu,
která se již netřpytí,
pozbyla krásy
a rostoucího života.

Čekají až vyjde slunce,
až se pokloní tomuto
králi planet,
žhavému vládci,
vezmou si světlo,
které osvětlí jejich vzpomínky.

Tyto hlavy s nenasytnýma očima
po věčném světle
zapomněly na teplo života,
vyčkávaly ve stínu…

…a teď konečně
zažívají opětovné zahřátí…

…samotná hlava zmůže málo,
když se do toho nepřidá řeč rukou
a nohou…

a je bohužel stačí nakopnout…
Autor Tomáš Přidal, 07.03.2011
Přečteno 254x
Tipy 13
Poslední tipující: jitka.svobodova, Gabrielle, James Libustka, Mbonita, Javavia, Květka Š., Jiná, Marcone, hatlapatla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý...:-)

07.03.2011 19:59:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí