Stížnost

Stížnost

Anotace: Člověk by neměl vnímat jen sám sebe... (4. vil. balada)

Zlobí mě tlak a bolí mě i nohy,
s klouby jsou čím dál větší potíže.
Když hlava třeští, vzývám všechny bohy
a toužím být v tom stavu beztíže.
Místo něj běhám za sladkým do spíže -
na špatné nervy, pak s váhou bojuji.
A moje sudičky? Ty poslat za mříže!
Jsi, Bože, hluchý? Vždyť já si stěžuji!

Mám žlučník pryč a receptů snad stohy,
bez brýlí číst mi dělá obtíže.
Z léků si často dělám věrné sluhy -
teď s nimi léčím i bolest od kříže.
A jak se ploužím po dlažbě refýže,
milenci s vozíkem si úsměv darují.
Když dívce bez nohou pes ruku olíže,
říkám si, Bože, proč já si stěžuji?

Ty dva dnes těší i slunce z oblohy,
co bylo neřeší, nač zpět se ohlížet?
Osud jim dává dnes jiné úlohy,
tak začnou s tou, co k ní jsou nejblíže.
A já už vím a cítím, věřím, že
není jen černá, tak s bílou maluji.
Šlápnout se dá i vedle kaluže!
Už, Bože, neplatí, že já si stěžuji!

Někdy je dobré mít duši v negližé
a smutkům na srdci říct prostě - lituji!
Nedá se žít a druhé přehlížet
a spílat Bohu - já si tu stěžuji!
Autor alea17, 09.03.2011
Přečteno 293x
Tipy 10
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro, Kapka, labuť, danav, Danga, ilona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky často kručím, ale potom, když vidím, jak je někomu stokrát hůř, tak se až zastydím, že ty mé bolístky a pilulky jsou vlastně proti tomu nic.

09.03.2011 21:55:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí