Vášeň

Vášeň

Anotace: Může se to stát každému (5. vil. balada)

Skončil jsem svazek, kde jsem žil
už třicet roků v páru.
A věřte, že to nebyl cíl
skončit ho právě k stáru.
A tak jsem všechno opustil,
ač v duši se to pralo.
Vášni jsem uzdu popustil!
Kdo ví, proč se to stalo?

Však výčitky jsem vypudil,
poznal jsem dívku Kláru.
Cit, jenž jsem dávno zahodil
jak rozviklanou káru.
Teď se však ve mně nakupil
a tělo znovu ochutnalo
žár, který smysly otupil.
Kdo ví, proč se to stalo?

Tak jsem se známým pochlubil,
těšil se z toho daru.
Vždyť já jsem básník - vždy jsem byl,
však tvořil jsem jen v baru.
Tam mozek spíš se zostudil,
co chtělo ven, tak spalo,
teď s láskou mou se probudil.
Kdo ví, proč se to stalo?

Možná mě mnohý odsoudil,
o osud můj se hrálo,
soudí ten, co to nezažil!
Kdo ví, proč se to stalo?
Autor alea17, 09.03.2011
Přečteno 339x
Tipy 10
Poslední tipující: hašlerka, labuť, Gabrielle, Danga, ilona, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Soudit by měl každý sám sebe, ne druhé a při soudu přemýšlet, komu ublíží nejvíc...

10.03.2011 08:31:00 | labuť

Nikdo nemá právo soudit.... Dobrá báseň, ST!

09.03.2011 22:22:00 | Danga

"poznal jsem dívku Kláru.
Cit, jenž jsem dávno zahodil
jak rozviklanou káru."

Taková Klára život projasní.

09.03.2011 21:54:00 | Juan Francesco de Faro

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí