Lampíčkáříček

Lampíčkáříček

Anotace: ...zapaluje lampičky :-)

Ten maličký muž
v kloboučku z
drobinek rohlíků
a vlásků pavučinek,
byl pracovitý lampíčkáříček,
tedy ten, co každý den
zapaloval lampičky tam,
kde by se jiní neodvážili,
a kam ostatní ani nemohli...

...velikost obrů
(v porovnání s ním)
by jim to ani nedovolila...

byl velký jako sirka,
ale sám zapaloval
ohýnky lamp
pohlazením dlaně,
které byly příliš malé
a citlivé,
zato zahřívaly
a roztápěly jako
když o sebe otřete kameny,
tak jak to dělali
Primitivové v době předvěku...

Cesta lampíčkáříčka
byla obtížná,
často se pohyboval
opatrně a ve střehu,
často si svítil...

...obvykle totiž putoval
tmavými chodbičkami...

...ve tmě...
..
.
.
a jakmile se mu podařilo
zapálit dotekem první lampičku,
věřil, že děti s vlastními
lampičkami v dětských pokojíčcích
věří v jeho poselství...
Autor Tomáš Přidal, 14.03.2011
Přečteno 233x
Tipy 12
Poslední tipující: jitka.svobodova, Gabrielle, Danga, Jiná, hašlerka, hatlapatla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká fantazie. :-)

14.03.2011 20:26:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí