Příběhy z krysařovi flétny: Zrození krysaře

Příběhy z krysařovi flétny: Zrození krysaře

Anotace: ...úvodní báseň a zároveň nahlédnutí do minulosti nejtajemnější postavy německé legendy Krysař z Hameln...je to hodně moje vlastní praštěná fantazie, tak to prosím tolerujte XD, a nebo nemusíte :-)

Poslyšte příběh vyprávěný tóny,
Co pocházejí z krysařovy flétny.
Příběh z dob dávných,
Kdy svět byl pod vládou bytostí temných.

Démoni černí zasévali všude strach, smrt a bezpráví,
A lidé s jejich dopomocí stali se zlí, vzpurní a chamtiví.
Do této neradostné doby byl anděl zrozen.
Krásný anděl naděje, by změnil temnotu v bílý den.

On na zemi byl seslán,
By svět pochmurný, byl světlem protkán.
Když však na zemi dorazil,
Svým modrým očím hrůzu, co zřel, nevěřil.

„Lásku a radost rozdávat zde?
Ale komu? Vždyť nikdo ji nechce…“
A tak anděl zesmutněl, jasný výraz v jeho tváři potemněl,
Jeho srdce zahořklo, on vůči člověku zanevřel.

Bohové se za to na anděla rozhněvali,
A krásná skleněná křídla jemu odebrali.
Do vínku mu darovali černý plášť, flétnu a smutek,
Od těch dob musel po světě putovat jako nesmrtelný člověk.

A tak byl zrozen krysař, muž bez úsměvu, s píšťalou černou jak noc,
Muž beze jména, s tóny, co v sobě ukrývali strašlivou moc.
Na své andělské bytí jen jednu vzpomínku měl,
Na zádech vypálená křídla z blesků a jeho nelehký úděl…
Autor Snící čarodějka, 15.03.2011
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí