Slzy schovej pod polštář

Slzy schovej pod polštář

Anotace: pro Nevinnost

Sleduju odrazy v zorničkách šílejícího davu
Který čeká na přestřihnutí jistících provazů
Vzducholodě plující svou cestu kolem světa
V tichém šeru dnešních podvečerů
Lepících na rty vlasy místo dalších rtů

Lana padají jako okovy na prokřehlou zem
Lidé se žehnají, vyhazují klobouky nebo se objímají
A tam
V davu schovaná
Holčička v námořnickém oblečku a lakovkách
Vypouští bárky na moře slz
Všech matek které pouští syny
Do války za ropu a demagogii

Čerstvě vykopané jámy pojídají torza těl
Oči zhasly ještě před sluncem
A z tmy v dálce se vzduchem nese tichá smrt plynem

Slíbili
Že nikdy nezapomenou na dávné oběti
Ale je to tak dávno
Co se dneska může stát?

Pro výdělek
Pro výstrahu
Střílejí do prázdného prostoru
Slepými náboji

Sami slepí
Vůči slzám rodičů
Pohřbívajícím ohnilá torza těl
Svých nevinných dětí
Autor její alter ego, 20.03.2011
Přečteno 337x
Tipy 10
Poslední tipující: enigman, Mbonita, KORKI, PrinceznaHeliovýchbalonků, NikitaNikaT., Calië, V.N.Losinský
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

stát se může cokoli...

22.03.2011 20:46:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí