Zahozený život

Zahozený život

Anotace: Proč žít? K čemu život! Báseň věnována mému bývalému nejlepšímu kamarádovi ze základky. Když jste s ním devět let ve třídě, nejde zapomenout.

Věděl jsem tenkráte mnoho,
byl jsem chytrý, mladý,
a hezký.
Pak kouřit jsem začal.
Nejdříve krabku denně,
pak dvě, tři a čtyři.

Hlas jsem měl již chabý,
nemoci veškeré stíhaly mě.
Jednu fajfku,
a na všechno jsem zapomněl.

Za pár měsíců jsem k perníku přičichl,
můj život nové obrátky našel.
Začal jsem žít,
našel si přítele.

Denně pár jehel, čichů a tablet,
partnery jsem střídal,
přitom Fredyho poslouchal.
Až jednou v nemocnici,
zpráva špatná zastihla mě.

"Jste HIV pozitivní“,
zhroutil jsem se.
Umíral.
Byl jsem mladý,
sotva dvacetiletý

Co mohl jsem dělat?
Pak záchrana přišla,
pár paňáků slivovice,
nějaké pivko,
pamatuji si jen jasný záblesk,
a pak jsem viděl,
jak jsem celý od krve,
ležím na silnici,
tělo pod autobusem,
srdce poslední údery dávalo,
a já putoval do nebe.

Párkrát ještě zavzpomínám na život,
krásný,
plný utrpení a smutku.
Autor Hawkey, 18.11.2004
Přečteno 374x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí