Panenka a princ

Panenka a princ

Anotace: To se tak najde hodně věcí na půdě ve skříni a je z toho pohádka :)

Ve staré skříni malá krabice,
v ní hadrová panenka, kostky,
jehla s nití a opice.

Pak domeček ze sirek
a papírový hrad,
kde bydlí princ,
kterému po nocích se nechce moc spát.

On myslí na pěknou panenku,
co šije pod okny hradu
a má bílou halenku.

Panenka krásná je,
ale pusinku vybledlou už má,
vždyť ona je chudák dočista němá.

Tak princ na panenku myslí
a srdce láskou k ní mu přetéká,
panenka však mlčí stále,
proto on marně čeká.

A tak se oba trápí,
nemohou k sobě najít cestu,
aby měla panenka prince za ženicha,
princ zas panenku za nevěstu.

Pak radu dala jehla panence,
proč na šáteček nevyšiješ,
co máš na srdci
a chceš ho jako milence?

A vyšila panenka krásné červené srdíčko,
ukázala ho hned princi,
kterému zčervenalo z toho líčko.

Princ se zaradoval
a odvedl si panenku do hradu,
namaloval jí pusinku pěknou jako růže,
která mu krášlí zahradu.

Potom jí dal hubičku
a možná měli spolu plno dětí,
hadrových nebo papírových,
to já nevím,
ale jistě jim od té doby veseleji čas letí.
Autor BARBYE, 23.03.2011
Přečteno 394x
Tipy 6
Poslední tipující: NikitaNikaT., Květka Š., enigman, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

(:-D)...ST.

23.03.2011 18:35:00 | Květka Š.

A všechno dobře dopadlo:)

23.03.2011 12:50:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí