Kovbojovo tasené laso

Kovbojovo tasené laso

Anotace: ...dalo za vyučenou smrdutým kojotům...

Stáhni si klobouk víc dopředu,
ať jejich zrak nepadne Ti do tváře,
vím, že Tě ubíjí jejich pohledy,
tvrdé, nemilosrdné, ješitné,
nenávistné, klamavé, zrádné,
popichavé, takové všechny dohromady...

. . .

Zvedají se od stolu,
dopili rum, spláchli
jej všechen do jícnu,
očista hrdla...

. .

Ukazují na Tebe, mluví
anglicky s francouzským přízvukem,
natřásají pohledy,
kohoutí oči,
lišácké úsměvy,
táhne z nich...

...a není to jenom rum

.

Hej, prcku
zahalekají,
víš, co se dělá
zlobivým kovbojům...?

otázka zasviští lokálem
jako moje tasené laso

...všechny tři shodím...

jasně, to, co
na divokým západě
takovým jako jste vy,

...vytírá se zadek lasem...

všichni kolem mlčí,
moje poznámka
ovšem způsobila
v onu chvíli
bouřlivý smích


a smrdutým kojotům
vyschl v hrdle
i ten poslední zbytek rumu...


...alkohol vysiluje...
Autor Tomáš Přidal, 29.03.2011
Přečteno 212x
Tipy 5
Poslední tipující: Danga, jitka.svobodova, Xantista, Jiná
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí