stranická

stranická

Anotace: du haut en bas - odshora dolů…a pak obráceně...a to nejsem žádnej asta natož ista...

tak mě napadlo
co může být vtipného na zemi
kde jedno procento lidí
ovládá ty zbylé
a vesele hromadí
své bohatství...

pilíř vtipnosti je v nesouladu
třeba nějak takhle
jako ten zajatec u lidojedů
co kříčí
prosím nejezte mě
mám ženu a děti
snězte je…

ehm to zní spíš černohumorně…

ale zasmáli jste se ne?

chce to dost kuráže
vstoupit do strany
svého vlastního rozvoje
když sociální tlak působí
ve smyslu
aby jste sloužili
někomu jinému...

proč se nedají
vykonávat správné věci
bez vlastních obětí
s pocitem
na druhé straně
že když dělám správnou věc
měl bych dostat odměnu…

vím
teď to vypadá
že jedno popírá druhé
ale tohle napětí
mezi povinností a touhou
je pouze chvilkové
po morálním žebříku ctností
k otevřené bráně rozkoše
se stoupá pomalu
kdežto v zaslepenosti
se rychle dá spadnout dolů…


tak dobrá...už lezu...
Autor enigman, 30.03.2011
Přečteno 277x
Tipy 26
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, isisleo, pejrak, zelená víla, Juan Francesco de Faro, hašlerka, divoska_jaja, zenge, labuť, střelkyně1, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mimo to, že je perfektní jako vždy, tak mne ještě právě asi inspirovala :)

01.04.2011 08:46:00 | drsnosrstej kokršpaněl

nepadající...

30.03.2011 22:54:00 | zelená víla

Zajímavé. - Jedno procento? Optimisto...

30.03.2011 22:22:00 | Juan Francesco de Faro

mám jasno jsem BPEJ:-)

30.03.2011 07:34:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí