SONET I.

SONET I.

Anotace: Pokusy o sonet...tenhle o pošetilém básníkovi, který se marně snaží popsat nepopsatelné...

***

Ten básník pošetilý byl a vážně lhal,
když chtěl popsat lásku skrz své rýmy,
které po sobě tu nostalgicky zanechal,
na papíře, se stránkami již nažloutlými.
Však ve svých slovech bude stále živ
a léto v těch řádcích se nikdy už nezmění,
zahřeje duši, ať už budete číst kdykoliv,
v říjnu či v březnu, v básních se čas nemění.
Když pak často básník běduje "ach ty melodie zrádné",
spřádá slova v srovnání o milované kráse,
o slunci a měsíci, jež dnům a nocím odjakživa vládne,
pak dokud kráčet bude skrz slova ke své spáse
a dokud touha popsat lásku v něm snad neuvadne,
pak už navždy bude obracet list, v ruce brk, zas a zase.

***
Autor zaba.zuzla, 30.03.2011
Přečteno 237x
Tipy 5
Poslední tipující: hašlerka, hatlapatla, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí