Závěť

Závěť

Anotace: Moje soutěžní básnička, kterou jsem tvořila asi v deseti minutách, tak to prosím akceptujte...

Horečně pero po papíře klouže
Kapka potu křižuje znavené čelo
Co napsat? Jde z bláta do louže
Anděl, tak skromné přání znělo

Kdo poradí, co komu dáti?
Chtějí ukojit svůj hlad
Ti, co prý jej měli rádi
Psi čekající na tvrdý pád

A tak padá
Klesá níž a níž
Vydává se v náruč tmám
Kde světlo v tunelu uvidíš

Horečně pero po papíře klouže
Kapka potu křižuje znavené čelo
Co napsat? Jde z bláta do louže
Pastýř, tak skromné přání znělo

Spas jeho duši
Anděli nebeský
Jinak, jak na člověka se sluší
Sežehne jej plamen pekelný

Copak může volit?
Zda syn nebo matka?
Darovat a vzít
Ať nepřijdou zkrátka

Němě pohybuje rty
Předčítá si svou závěť
Teď si to zkus ty
Jak vyzní tvá zpověď?

Pero již leží vedle papíru
Kapky potu setřeny
Oči barvy safírů
Již navěky zavřeny
Autor Jiko, 30.03.2011
Přečteno 238x
Tipy 5
Poslední tipující: Matsuyama Tatsuko-chan, Marcone, H.I.L.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na tak krátký čas je to přímo skvělé... :)

01.04.2011 12:23:00 | Matsuyama Tatsuko-chan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí