1984

1984

Anotace: Lehká Orwellovina

Docházejí mi slova newspeaku,
by vyjádřila vše zbytečné,
co komisaři PraMini pracně ničili,
snaze chránit nás před emocemi (tolik zhoubnými).

Být myslící ne-masou,
pro Tebe zkouším,
předem však vím,
potkáme se brzy
- na místě kde není temnoty.
Tam myšlenky nám zkrotí,
všehy sny mi zbortí.
Slabou vráskou v vrchu Tvého čela,
sebemenší bolest prostoupí.
Krása a rozum podlehnou - nám rány vykoupí.

Vždyť Ministerstvo lásky
tu naši MUSÍ ztahat za vlásky.

Co bylo naše,
to nebyl svět,
blázne, nepřič se!
Víš, že 2+2 nejsou čtyři
- vždy byly pět.
Autor Necelá, 11.04.2011
Přečteno 262x
Tipy 12
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, hatlapatla, Kars, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, slob
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí