Víla

Víla

Anotace: A tam...

Na břehu jezera seděla víla.
Nebyla veselá. Nebyla milá.
Do vody koukala, kdoví, co chtěla...
na hezké drobnůstky chvíli zapomněla.
Jako když mlha ti zakryje louku
nevidět kytek a nevidět... brouků...
Jenom to studené, pálivé bílo.
Všude se dostane. Víc, než je milo.
Z lehoučké mlhy je přetěžké závaží
a srdce bolavé té víle překáží.
V jezerní hladině, v těch temných vodách
bolesti srdíčka ... nebude škoda.
Je to tak lákavé ... zdá se to snadné...
tichounce cosik tam do vody spadne...
Někdy ... ani ty bezedné vody v jezeře
nevezmou smutek, co hluboko v tobě je.
Až se v něm vyrácháš, zas bude jinak.
Čas ještě ukáže... teplo, či zima...

Na břehu jezera seděla víla.
Bolest svou hluboko v sobě si skryla.
Do vody koukala, kdoví, co chtěla...
snad trošku slunce jen ... pramínek světla...
Autor Poustevníček, 13.04.2011
Přečteno 337x
Tipy 9
Poslední tipující: andel.smrti, E., la loba, CULIKATÁ, NikitaNikaT., Lucucu
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ač básenka vymyšlená, přesto dobře čtivá, líbivá. ST!*** závěr, kéž je mi blíž...

14.04.2011 09:40:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí