(Pan) Kyvadlo

(Pan) Kyvadlo

Anotace: Není jednoduché býti kyvadlem.

Ze strany na stranu
V mráčcích na nebi
Ve dne, po ránu
Pěkně si velebí
Nožičkou kývá
S kuličkou na konci
Znudeně zívá
Kouká se ke Slunci

Někteří tvrdí,
že káže čas
Máme být hrdi,
že kývá pro nás

Ententýky dva špalíky
Možná tak určuje osudy lidí
Čert vyletěl z elektriky
Všechny zná a všechno vidí

Strach se v nás hromadí
Máme se na pozoru
Kdopak poradí
Jak dostat se tam nahoru
Zbraň nabít
Za tichého smíchu
Cíl zabít
A dál pokračovat v hříchu

Pro mě je však posledním svého druhu
Přeživší pro nás neznamé rasy
Opisující nožkou tvar půlkruhu
Branící vzácný poklad vnitřní krásy

Je smutný a sám
A proto
Snaží se přiblížit nám
A toto
Stalo se mu osudným
Jeho osud bude jednou
i osudem mým

V určitém smyslu vidím v něm sebe
V hodinu jeho násilné smrti
Se slzou v oku zíram na nebe
Vidím ho padat, jak stromy drtí

Zabořil se do země
Tam bude navždy sladce snít
Zahynul s ním kousek mě
A svět zas v poklidu může hnít
Autor Serja, 14.04.2011
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I tahle tvá báseň si zaslouží okomentovat, je sice dlouhá ale čas,čtenímz trávený, rozhodně není promarněný. Pekné.:)

11.05.2011 20:41:00 | Silvanas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí