Aya

Aya

Anotace: Kitou Aya je normální středoškolačka, která zjistí, že trpí Spinocerebelární degenerací.Přes její zápasení, Aya najde slova, která jí inspirují, následně inspirovala miliony čtenářů k překonání jejich vlastních sporů. Snažila jsem se o báseň o této dívce

Byla jedna dívka
co ráda se smála,
kdyby byla kytka,
pupen být si přála.

Na začátku svého mládí,
kdy si šťastně žila,
když netušila o co přijde,
až jedna nemoc do ní vejde.

(O Aye bylo i natočeno dorama 1 litre to tears, na které se můžete podívat s českými titulky. Prodávají se i kopie jejího deníku, ale ten u nás neseženete, na internetu se dá přečíst v angličitně. Všem doporučuji si dorama stáhnout a pustit. Je to velice silný příběh :) a ta dívka si zaslouží obdiv.)

Šťastně běhat,mluvit a smát se
po čase už nebude moci,
jak strašně konce musela bát se,
jak bát se temné noci.

Ta dívka si deník psala,
o tom jak cítí se a pláče,
jak strašně bych si přála,
vidět ji,jak šťastně skáče.

Přes všechnu bolest a utrpení,
ta dívka úsměvu se nevzdala,
i když žádný lék pro ní není,
s tou nemocí statečně se poprala.

Často světu pokládala otázku,
proč si ta nemoc vybrala jí,
tolik barev dala obrázku,
v tom snu ve kterém ještě chodí.

I když ta nemoc silná byla,
a po Aye jen slova z deníku zbyla.
Ty slova odvahu lidem dali,
díky nim se s životem rvali.

Tak co Ayo,díváš se na svět?
ten tvůj květ už dávno vykvet,
Avšak on zdá se,nikdy nezvadl,
touhu žít,v nemocných pozvedl.
Autor Hachi, 16.04.2011
Přečteno 284x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je dobře se nikdy nevzdávat...

16.04.2011 09:58:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí