Malý bůh

Malý bůh

Anotace: Věnováno mému bratrovi.

Malý bůh

můj přítel v mém pokoji
jmenuje se Jan, je to malý bůh
stvořil vesmír s hvězdami, nad mojí hlavou
když spím létají létavice

než ráno otevřu oči obloha vybledne a Jan bdí,
je to slunce mého vstávání od té doby probouzím se rád,
někdy procitnu za tmy, čekám až se začne vrtět, nad
obzorem šatníku se vynoří velká hvězda a zalije celý
pokoj teplým světlem, odvrátím oči, Jan se usmívá

sedíme na posteli, mžouráme do té záře, počítáme penízky,
co nám slunce čaruje před tváří, schovám je do kapsy,
večer za ně koupím víno, sladké jak hlas malého boha

já z plechového hrnku, on z náprstku mojí mrtvé mámy
víno chutná jejím životem počítáme hvězdy a Jan mi
zpívá příběh stvoření, položím hlavu na špalek katu
spánku, když padá hvězda, nepřeji si nic

pokoj je temný rytíř v lesklé zbroji, za okny hladí
ruce stromů dlouhé vlasy větru a hvězdy jiskry z toho činu šeptají sladká slova šumění, co uspí malého boha
Autor Markusi, 16.04.2011
Přečteno 277x
Tipy 2
Poslední tipující: TetaKazi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí