Život

Život

Anotace: ***

Život je zvláštní věc
Všechna ta souvislost dění a citů
Nejsi tu a jsi tu
poblíž, a přesto dál, než víš
Dotkneš se a ublížíš
A uběhne pár let
a sotva znáš ta jména nazpaměť
Nevíš, kdo jsi byl,
jakou cestou jsi šel,
komu jsi ublížil
Život je nepředvídatelný
a i ty jsi
uvnitř ve své skořápce,
která praskne, když sama chce,
a roztříští se na kusy
Obrň se
Život se jí nehnusí
Ne natolik,
aby tě z něj vynechala
Přizpůsob se
Život je jen vyjádření sebe sama
Zkus se nějak vyjádřit
Zkus vyniknout
Zkus žít
Zkoušeli to jiní
Bez plánů a bez viny
zkus tímhle vším teď plout
Zkus všem nástrahám podlehnout,
ale nepřestaň být sám sebou
Vždy musíš vědět, proč bojuješ
I když brečíš a i když řveš,
musíš vědět, proč
Život je kolotoč,
v němž se spousta věcí opakuje
Osvoj si je a věř, že jsou jen tvoje,
a i ten život může být jen tvůj
Jen se nepřizpůsobuj
A žij, jak jen žít můžeš
uprostřed šílenství a lhaní
Možná že věčný život není k mání,
ale pořád můžeš věčně žít
v myšlenkách, kterými smíš promluvit.
ve vzpomínkách, které budou následovníky mít...
Autor unstoppable, 17.04.2011
Přečteno 303x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, Petbab, Gabrielle, hatlapatla, vapiti, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je...

19.04.2011 11:58:00 | enigman

mi to teda sedlo ... takové hezky od podlahy napsané ... :-)

17.04.2011 13:18:00 | vapiti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí