V horizontu dálného měsíce*

V horizontu dálného měsíce*

Anotace: ...toužím

Ve stříbrném měsíčním svitu
ztrácím se coby kapka na úbytu
v kouzelnosti čínské hudby
koloritu nekončící duhy...

...jsem země, co se otáčí
a zastavit chce v nejzvláštnějším kraji
na zmrzlých vršcích hor
na zčeřených hladinách jezer
v ledové tříšti
dnů příštích
nezahynout
spočinout
v zdobení chrámových balustrád
chodeb a sloupoví
prosta všech estrád

Óhm mani padmé húm

- - Copak mi napoví?


Když slova vryta do skal do kamenů
začnou se vzpírat žalostnému stenu

...jsem vítr severní ve víru
na Alpínských loukách
klenot z křišťálu a pro víru
topící se v hloubkách
tajemného světu
v odrazu pučícího květu
pestře malovamé mandaly
a v dálce slyšet je
pět mnišské chorály

v domovině ohrožených Irbisů

jak v ráji
tiše a sladce voní
Hořce v Himaláji
Autor jvacl, 26.04.2011
Přečteno 291x
Tipy 20
Poslední tipující: šuměnka, enigman, Zefi, Maryje..., Marcone, Juan Francesco de Faro, Mbonita, CULIKATÁ, Květka Š., modrá..., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jak mi takový skvost mohl uniknout...??

17.05.2011 13:00:00 | šuměnka

neprobádaná...

12.05.2011 08:33:00 | enigman

Zaujala mě!

26.04.2011 21:05:00 | Juan Francesco de Faro

Velmi povedená.
ST

26.04.2011 15:08:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí