Špinavá

Špinavá

Anotace: ...

Tříští se skleněný svět,
v kontejneru z meteoru,
jako ten nejkřehčí květ,
před kterým bůh chová pokoru.

Výbuch smíchu v bezpečné vzdálenosti,
kráter s rozšklebenými ústy pohromy,
zasluhuje v životě náležité pozornosti,
vylisovaný v tváři podle úsměvné šablony.

Ztřeštěná slova věštců,
berte v opatrné vážnosti,
obydlí z kominických štětců,
vám přinesou špinavé radosti.

A neshazujte na nikoho špinavé řeči,
dělají pouze nepokoje a rozbroje,
nechuť k druhému nikoho nevyléčí,
ani když zvoláte: Do zbroje!
Autor Tomáš Přidal, 30.04.2011
Přečteno 254x
Tipy 8
Poslední tipující: Jiná, Tamara, CULIKATÁ, hatlapatla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Bůh nechová pokoru... ale obsah dobrý... :-)

30.04.2011 09:19:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí