Petře

Petře

Anotace: sonet

PETŘE !

Volám Tě Petře, lidu svého barde
osrří péra Tvého je tu třeba
rodinné stříbro se tu krade
nebude na chleba.

Z dálky gero zase vládne
paláců máme dosti
sliby teď i sůl nám sládne
pro jiné zas mosty.

Markýzů máme mnoho
k smíchu záchvat mě chytá
jak se perou do jednoho
jak prasata u koryta.

Smogem, Petře, lid se dusí
neuvěříš, co lid zkusí.

Neuteč nám zadními vrátky
do hrobu zpátky !

jalan
Autor ilaila, 02.05.2011
Přečteno 309x
Tipy 10
Poslední tipující: zenge, vodnař, Findë, NikitaNikaT., labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí