Konverzace

Konverzace

Anotace: Tohle vzniklo z jedné konverzace ICQ, z toho tedy vyplývá, že nejsem jediný autor. No jen si to přečtěte, je to docela dlouhé.

LH:
Můj otec jest v náladě
a psí boudu dělati chce,
pak stěžovati si bude,
že ho bolí záda a ruce.
MG:
Darmo takovému raditi.
LH:
Darmo, darmo,
pravdu díš,
on stěžuje si pořád,
že život je kříž.
MG:
Bodejť by nebyl, pro toho,
kdo sám si jej zamotává.
LH:
A i pro toho také,
kdo nechce s tím nic dělati.
Každý si umí stěžovati.
MG:
Stěžovati si je lehké.
Rozpoznati podstatné od nepodstatného,
to jest kumštem.
LH:
To jedno jest,
zda na podstatnou stěžuji si věc.
Tady o princip se jedná,
to není jak prázdná bedna.

Prázdná bedna
jest prázdná bedna,
složitého nic,
má svůj rub a líc,
ale obsah žádný.
MG:
Prázdná nebo plná,
sejde na tom snad?
Jen ten, kdo problém řeší,
dobere se výsledku.
Toť jest věci podstatou.
LH:
A to jest, oč tu běží.
MG:
To přímo o větu klasika říká si:
„Být, či nebýt? To je, oč tu běží.“
Není-liž sličné slečně povědomé?
LH:
Ano velice, slečna zná ta slova,
původně byla Shakespearova.
MG:
Kdo by neznal slavného dramatika toho jména.
LH:
Kdo by neznal anglického velikána?
On králem poezie byl,
všechny by nás zahanbil,
především nás dva.
MG:
Sama přec dobře víš,
že mým oborem jest spíše tvorba prozaická,
neb ta poezie má,
jenž ani za zlámanou grešli nestojí,
neřku-li ve srovnání s velikánem jmenovaným.
LH:
Ano vím,
o sobě ani nemluvím.
W.S. Obraceti v hrobě se musí.
MG:
Obraceti?
Již jen při pohledu na člověčenstvo některé,
rotovati by spíše musel,
více než milionkráte v jedné sekundě.
LH:
Nechme ho, chudáka,
odpočívat v pokoji.
MG:
Pravdu díš.
Své dílo již dokonal
a zasluhuje náležitého odpočinku.
LH:
Tak jako my všichni každý den,
spánek je naším palivem,
a proto právě teď,
zastavím se na stanici čerpací.
Její jméno je Postel.
MG:
Přeji ti příjemný pobyt.
Doufám, že tamní multimediální systém SEN
ti poskytne zábavu vhodnou
a tobě milou.
Podle všech kazatelů
se tam již brzy setkáme.
LH:
Dobrou noc ti tedy přeji,
aby tě ve SNU nepřejeli.
MG:
Navrátíš se zítra
ke spojení tomuto?
LH:
Těžko říci,
mám mnoho na práci.
MG:
Snad bude alespoň trochu klidu.
LH:
Snad.

Trochu filozofie,
nadsázky a vtipu,
taky trochu archaismů,
vložili do této básně:
Lili.Holiday (LH)
Myghael - the Lord of Absurdity (MG)
Autor Lili Holiday, 08.05.2011
Přečteno 332x
Tipy 3
Poslední tipující: Findë, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí