Dívka

Dívka

Anotace: Dívka spanilá v červeném kabátě,neví co se děje.Běhá kolem vyděšených a pomatených lidí.Do dveří vběhne zběsile,pod postel se schová.Ví,že nebezpečí jí hrozí.Venku se střílí,lidé brečí,naříkají. Nalezli a do tábora Dachau odvezli dívku v červeném abátě..

Vezou mě na trakaři dřevěném,
na hromadu s mrtvolami hořícími,
jsem jedna z dalších obětí.
Hořím, jak poleno v krbu.

MŮJ popel se vznáší v nebi a padá do vlasů těm, jenž mě do plynu dali.
Autor sv.marie, 13.05.2011
Přečteno 276x
Tipy 1
Poslední tipující: klinika
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tu anotaci bych nějak začlěnila do básničky, aby to nezaclonilo básničku samotnou. PS: oprav si "jenž" na "již" - 1. pád množ. čísla (živ). Tento tvar působí archaicky, je lepší tedy používat zájmena "který", v tomto případě ve tvaru "kteří"...;)

14.05.2011 08:43:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí