Protiklady

Protiklady

Anotace: Život je jeden velký protiklad (vil. balada)

V životě to tak někdy chodí -

někdo je kočka, někdo myš,

jeden víc dává, druhý loudí,

ta chtěla molo, ten chce skrýš.

V duši tě hřeje, jindy studí,

svět je tak zvláštní kolorit,

někdo v něm kráčí, jiný bloudí,

každý však chce být favorit.



Věci se zbavíš – jiným se hodí,

soused má kožich – ty máš plyš,

ten jede autem, ten zas lodí,

oběma tu jde o prestiž.

Přítel ti ruku něžně hladí,

jiný chce posté uhodit,

ať už jsme staří nebo mladí,

každý však chce být favorit.



Někdo tě baví, jiný prudí,

ten nechce změnu, ten chce výš,

jeden tě nadchne, druhý nudí,

k ránu jsi vzhůru, jindy spíš.

A když tě žena jemně budí,

nechceš se vůbec probudit,

zdál se ti sen, že nejste chudí -

i ty bys chtěl být favorit.



Osud má někdy pohled hadí,

nesmíš mu všechno dovolit,

nesmíš jen brečet, že ti vadí,

když zatím nejsi favorit.
Autor alea17, 22.05.2011
Přečteno 573x
Tipy 9
Poslední tipující: CULIKATÁ, labuť, Bambulka, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná reakce Kytko62. Díky.

22.05.2011 07:30:00 | alea17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí