Dítě

Dítě

Anotace: Když umírá dítě...

Studený vítr vznáší se vzduchem
meluzína znějící hraje si s uchem
Křišťálové slzy chutnají slaně
a na zemi mačká dítě své dlaně

Hlavička malá se pomalu naklání
radosti její smutek vyhání
Veselý smích je jako zvon
Ne ty nesníš, to jen směje se on

Blizoučko smrti on radost dává
do temných rukou se odevzdává
Upřímné oči skrz tebe hledí
a tvé city jdou do popředí

Zmatený muž neví, co dělá
zmatená žena to zapomněla
Rudé tělíčko teplo ven sálá
jako když život pryč odevzdává

Zmatení rodiče modlí se k bohu
nemocné dítě si cucá svou nohu
Konečná zastávka se mu blíží
on to ale ví, a tak ho to netíží

Plačící matka se k dítěti hroutí
bezmocný otec dává obejmutí
Děťátko matku na vlasech hladí
omlouvá se že už o sebe nezavadí

Bolestivý vzduch jako dýka bodá
dítě umírá, víc se už dodat nedá
Zničehonic zhaslo mu světlo
není tu nebe, ale ani peklo

Smutnící slabá dvě žívá těla
jedno mrtvé malé obejmula
Studené tělíčko je jako kámen
dali mu sbohem, teď je s ním amen

Mrtvolný pach vznáší se vzduchem
neusedavý pláč šíří se uchem
Malé dítě zemřelo, už víc se s ním nestane
smrt je konec a koncem navždy zůstane.
Autor Jacques-ds, 23.05.2011
Přečteno 309x
Tipy 3
Poslední tipující: annuska, Salvatore
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdož ví, zda není život umíráním a smrt životem
Euripidés

23.05.2011 23:29:00 | Salvatore

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí