Andělé

Andělé

Anotace: zamyšlení nad anděly

Myslíš,ale mluv pravdu,
že andělé pozorují náš osud?
Že vidí každou křivdu
myslíš,že dívají se dosud?

Možná,že nad zlobou
hořce zaplakali,
otočili hlavu
od lidí se odvrátili

Ale možná je tu naděje,
že se přeci jenom dívají,
že lidé nejsou tak zlí,
že i andělé úsměv na rtech mívají

Myslíš,můj drahý,
že andělé pláčou,
že i slza kane
po andělské tváři?

Možná,že pláčou jen
možná jim je smutno
z osudů mužů
a z osudů žen

Myslíš,že andělé
křídla čistá mají?
Jako sníh
a naše osudy znají?

Uvažuj,drahý můj,
zda-li anděl není ten,
kdo je přítel tvůj
-pouhý člověk jen

Člověk bez křídel a bez peří
Člověk plný hříchů
Bytost bez boží krásy
dopouštějící se omylů

Myslíš,drahý můj,
že andělé někdy pláčou?
Že pozorují náš osud
ach drahý-věříš,že vůbec jsou?
Autor 1p1000, 25.05.2011
Přečteno 369x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Lenullinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jinak to nejde, ST.

12.10.2011 17:58:00 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí