Teď jsi jen tma

Teď jsi jen tma

Anotace: ...s černým svědomím...

Rozpíjí se kaňky
černého svědomí
do úžlabin
mlčenlivých skutků,
před kterými zavíráš
ústa, abys příliš nekřičel...

. . .

Vykoupit tu čerň,
která kane z Tvých
bolestivých ran,
jako krev ďábla
je pro hříšníka
jako Ty
těžkým činem...

. .

A to Ty jsi
se dal k temnotě,
která Ti nabídla
nože nemilosrdenství,
a sám jsi se dopustil
hříchů temnot...

.

Zabil jsi to
čím jsi býval,
teď jsi jen tma,
která je Tebou
a těžko dopustíš
aby jsi byl zase světlý...

světlé znamení
jako hvězda
v divoké noci...
Autor Tomáš Přidal, 29.05.2011
Přečteno 298x
Tipy 8
Poslední tipující: Jiná, labuť, Dominik Plesr, Maryje...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí