V růži..

V růži..

Anotace: .. nejsladší

Co dříve bývalo, co je, co bude?
ptát se, neb neptat se
Slunce dnes bílé, zítra možná rudé
bude, pak negace

výroku o Slunci jak dvoubarevném
- přec tak tomu není
vžyť nejspíš žluté je, v úmyslu zjevném
hřát až do zbláznění

zeptám se přímo a nezaujatě
- Jaképak jsi, Slunce?
- V šatech mých bylo, jsem, budu ve zlatě
pomeranč ve slupce

zevnitř světlo samo, od srdce putuje
přes milion let nejmíň
dokud se foton prokouše ven, mutuje
až plný odřenin

vylítne z koule jak paprsek hbitý
přistane třeba kdes
na růži, do kapky rosy zalitý
s duhou všech barev, směs

s její vůní můj květ sluneční bude
(Slunce ví nejzlatší)
zeptat se, zda-li ještě slunce sudé
znám? V růži nejsladší
Autor Petbab, 30.05.2011
Přečteno 282x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec, Jiná, Tomáš Přidal, NikitaNikaT., la loba, Mbonita, labuť, CULIKATÁ, slnečnica, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji moc, učím se česky.

01.06.2011 13:18:00 | Petbab

Pavle..oprav si chybu hned v druhém řádku,neptat je krátce.
Nevím,myslím,že by jsi se měl víc uvolnit a nenechávat se svazovat rýmem,neprospívá to tvým textům.
Nezlob se,ale musím Ti to napsat.

01.06.2011 08:13:00 | mademoiselle secret

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí