Živly

Živly

Anotace: Rozmýšľala som,aký je asi koniec sveta...

Živly
Jedno sa pýtam: odpovedz mi hneď!
Ako raz skončí tento svet?
Nezáleží od vôle bytia,
Raz skončí sa čas nášho žitia.

Jedno sa pýtam: teraz odpovedz!
Zničí náš svet ľadovec ?
Čoho sa ľad dotkne, to zhubí.
Našu zem pokryje ľad hrubý.

Teraz sa pýtam: čo je hrôza?
Skutočne zničí náš svet voda?
Keď ťa zaleje ,nemôžeš dýchať.
No predsa i pod vodou sa dá bývať.
Pod vodou je život, to vie každý snáď:
Ryba sa nepotrebuje nadýchať.

A teraz mi povedz vážne:
čo potom, keď slnko zhasne?
Nebude mesiac, ani hviezdy
a svet prepadne sa do tmy.

A teraz ďalšia otázka:
(i keď významom je tá istá)
aká bude apokalypsa?
Zanikne ohňom naša zem?
(Prečo naň vždy zabudnem?!)

Oheň je túžba :môže zničiť svet .
A ďalšiu otázku položím ti hneď!

Môže Zem zničiť vzduch?
(Na tú katastrofu nesmieš zabudnúť!)
Kedysi rozfúkal sa silný vietor
a z povrchu zeme všetko zmietol.

Pýtala som sa: ako skončí Zem?
Zanikne ľadom...
Možno vodou....
Zhasnú všetky svetlá...
A v ničote je len tma...
Môže ju zničiť oheň a aj vzduch
(na živly nesmieme zabudnúť!)

Ale ešte jedna otázka, ak smiem:
Čo ak svet zničí Zem?
Čo ak sa bude triasť
a zo svojho povrchu všetko miasť?

Potom pevninu zaplaví voda,
potom zhasnú svetlá
potom príde ľad
a zem stále sa bude triasť.

Oheň, voda, vzduch a zem:
Živly predsa zničia svet!
Odpoveď si mi dal hneď:
že strašnejšieho nad ne niet!
Autor Elyona, 03.06.2011
Přečteno 221x
Tipy 1
Poslední tipující: Findë
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí