Cesta

Cesta

Anotace: Toto nie je až také dobré ako Budem spievať,či Túžba v srdci,ale má to podobnú pointu...

Cesta
Nekonečné cesty,tiahnu sa do diaľav
cez pestrý,rozkvitnutý kraj.
pod hviezdnou oblohou,na ktorej mesiac svieti,
okolo potoka,nad ktorým vtáčik letí.

Popod strechu zo stromov,
tiahne sa v tieni hlohov
kľukatá cestička,čo nesmeruje domov,
len ďaleko,do krajín až za morom.

Potom sa však cesta stáča
domov po nej pútnik kráča.
Ustatý pútniak z ďalekých diaľok,
počul šum mora i krik čajok.

Teší sa domov,na rodnú zem
pri pohľade na ňu hneď pookrel.
Na jej chalúpky,domčeky ,stráne
sa vždy rád pozrie:miluje pohľad na ne!
Autor Elyona, 06.06.2011
Přečteno 242x
Tipy 1
Poslední tipující: Matsuyama Tatsuko-chan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná... mco pěkná... taky se mi často stýská po domově...

09.06.2011 19:24:00 | Matsuyama Tatsuko-chan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí