Kněžna

Kněžna

Anotace: ...

světlo se stmívá a hmyz už nelétá
a paní kněžna otevírá kaviár
kapky bídy zkrápějí bulvár
a ožralý pijan opřel se do pián

půlnoční ticho, jen hodiny odbíjí
hodinu kdy nikdo nemá tvář
lesknou se kopí v rukách lidí hladových
a paní kněžna osudu svého žhář

luna skryla své oči za závoj z oblaků
zástupy stínů táhnou ulicí
vítr se zvedá a tep je běsnící
dav chce vidět kněžnu v pase se pulící

chorály smrti, kněžna vbíhá na balkón
už večer bude její hlava hráti biliár
zavírá oči, na kopí vrhá se přes zábradlí
ale ještě naposled dá si kaviár...
Autor Jean-Michel, 08.06.2011
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí