SONET

SONET

Anotace: v niž básníci svou žízeň utišili -já a ty /E.Lasker -Schullerová/ /můj pokus o sonet hned dvakrát/

/I/
Poslední zbytky sil
jsou jak rána ztěžklá
člověk člověka prosil
o lásku co zimu přečká
Noc co příběh podepíše
slova též smysl krotí
potom se zeptá plaše
za co se životu platí
Pak je v tobě naděje
ticho ve vzpomínkách
ráno jen žaluje
a na sny padá prach
Jsme věčně bloudící
v naději ztracení básnící
Hledající,Ztrácející.../Žalující/

/II/
Jsou poutníci hledajíc naději
v žáru poledního slunce
lásky co tiše varují
jsou krásné začátky,jsou smutné konce
Šeptajíc za vraty o doušek vody
vzdálené věty,přeskakujíc brody
kde šelma divoká
na člověka nečeká
Jsou v nich tvoje slzy
usměvavé hledané ticho v samotě
když na všechno je příliš brzy
tvář noci umlčené prázdnotě
Jsou básníci píšící
jsou snílci v trávě ležící
jsou k pochopení,jsou... /Prosící/.
Autor Radek.oslov.Šafárik, 11.06.2011
Přečteno 266x
Tipy 24
Poslední tipující: ŠEDIVÁ MYŠ, labuť, hašlerka, Linzerka, chicacheca, PIPSQUEAK, zenge, CULIKATÁ, Květka Š., hloubavá, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Také se mi velmi líbí šikulko:)).St.

11.06.2011 14:51:00 | CULIKATÁ

Pokus se podařil - skvělý sonet (2x).

11.06.2011 12:21:00 | hloubavá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí