Začátek konce

Začátek konce

Anotace: Druhá polovina úvahy o začátcích a koncích, opepřená špetkou humoru.

Na začátek představení
Neb to slušné jest
Za oponou nikdo není
jen další lest

Začátečník horlivě brousí nůž
Par rychlých zásunů
a myslí si, že je z něj muž
bez kapičky rozumu

Začátek byl, když Bůh pravil tak
Moudrá slova fanatika
Zaslepen má vnitřní zrak
Bláznům nevěřím, jaká klika

Kde nit začátek má,
když držím oba konce pevně v otěžích
Kdo odpověď zná
Tvrdí, že vědění je odporný hřích

Matka měla syny dva
Blonďatý klučina,Začátek
Jeho hnědovlasý bratr,zvaný Konečník
Dosti snědší z obou dvojčátek
Kdovíproč vzbuzuje u lidí smích

Nový začátek,vznešený pojem
Historické klišé
Co na nikoho již neudělá dojem
Zvedá se číše
Připijme si, začíná věk temna
S dobou trvání na věky věků,Amen
Po odrazu ze dna
Kde dál skrývá se života pramen
Autor Serja, 19.06.2011
Přečteno 554x
Tipy 2
Poslední tipující: s.e.n
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravný komentář-To jméno tam nepatří, promiň to počteníčko je v pohodě.

20.06.2011 09:49:00 | s.e.n

Je to příjemné počteníčko,
Květuško.

20.06.2011 09:47:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí