Máti

Máti

Anotace: volný překlad písně Mother od Pink Floydů

Sbírka: Růžový Floyd

Máti, řekla bys, že nám sem bombu hodí?
řekla bys, že touto písní budem na stejné lodi?
Máti, myslíš si, že mě zmlátí, jak když mi bylo pět?
neměl bych, máti, radši začít stavět velkou zeď?
Máti, neměl bych radši toužit být hlavou státu?
a máti, měl bych být slušný a poslouchat vládu?
Máti, postaví mě přímo do první linie toho ďasu?
není-liž to jen zbytečné plýtvání času?

jen klid, dítě, klid, žádný pláč,
maminka nezanechá žádnou noční můru pouhým snem
vždyť maminčin strach je nošen i v srdci tvém
maminka tě bude vždy krýti pod svými křídly
nenechá tě létat za tvými potrhlými cíly
maminka povolí a vyřkne ,,leť!"
až tehdy, co dostaví s tebou velkou zeď

máti, myslíš si, že je pro mě dost dobrá?
máti, řekla bys, že může být mi nebezpečná?
máti, neroztrhá mě na tisíce kousků?
neodsoudí mé oči slz do rukou ubrousků?

jen klid, dítě, klid, žádný pláč,
maminka ti prověří každou dívku
rozpozná hned kdejakou podšívku
maminka neusne, dokud nebudeš tu ty
maminka pozná vždy, o jaké opíral ses zdi
maminka stará se, aby nedopad tě stín
ó, dítě, ó dítě, ó dítě,
pro maminku budeš navždy ten malý syn

ach, máti, je opravdu třeba tak vysoké zdi?...
Autor Jean-Michel, 22.06.2011
Přečteno 345x
Tipy 2
Poslední tipující: divoska_jaja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí