Cizinka...

Cizinka...

Anotace: Rád bych Tě poznal.

Rád bych Tě poznal, cizinko.

Opravdu rád bych...
Dnem i nocí hleděl do očí Tvých,
A snažil se v nich jako v knize číst.
Tvá tajemství, hříchy, ctnosti.

Kdyby nebyla zavřená.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
Opravdu si představuji, jak bych...
Mohl naslouchat Tvého hlasu tónů hraní,
Symfonií pouště, víry a nekonečného přání,
Zlomit pravidlo odlišnosti.

Kdyby neoněměly.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
Skutečně sním o tom, abych...
Vějíři z pavích perutí nechal se ovívat,
Tvými řasami, tou pýchou, za kterou se nehodláš kát.
Ukrývajíc se však za závojem skromnosti.

Nebýt spáleny.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
Nesmírně rád bych byl, kdybych...
Česal ty černé kadeře, vlny němých.
Důkaz Tvého původu z vášnivých nocí černých.
Protkali bychom ty další tisícovkou a jedním snem.

Kdyby nezdobily je karmínové stuhy.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
Opravdu toužím, abych...
Stíral zrnka jemná z něžné Tvé tváře.
Po písečné bouři našich vůlí. A když bychom zase spatřili slunce záře.
Nezůstal by nic, jen my sami pro sebe v té pustině nejen pro tento den..

Nebýt teď z bílého mramoru.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
A trochu drze chtěl...
Snad vidět Tvé rty se chvět, dva lány vlčích máků,
V těch prvním záhybech podzimních vánků,
Které přinesla by naše společná touha.

Kdyby nebyly bez dechu.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
Opravdu, myslím to vážně, rád bych...
Dal Ti svou lásku.

Kdyby Tvé tělo neleželo jako socha,
Mistrovské dílo antických umělců,
Na prašné zemi v této Vaším bohem zaslíbené země.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
Opravdu rád bych...
Dal bych Ti své srdce.

Kdyby to Tvé ještě bilo.

Rád bych Tě poznal, cizinko.
Ale teď už spi.
Autor Daya, 29.06.2011
Přečteno 237x
Tipy 11
Poslední tipující: labuť, ECHO PARAZIT, Gabrielle, CULIKATÁ, ilona, chicacheca, Holly-EnD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí