V životě, po životě

V životě, po životě

Anotace: tedy...I.-II.;pádlovat mezi břehy

I. V životě

Nekouřím, ale shořím,
jako zapálená hranice,
na pohřeb si krátce spořím,
hlavně nepropadám panice.

...že nenašetřím peníze...

Je to velký černý mrak,
ten, který skryje oblohu,
z ovzduší cítím trochu tlak,
jakou jsem sehrál úlohu....?

...v životě...?



II. Po životě

To už jsem asi v hrobě,
v truhle z nokturna,
tma v duši podobá se zlobě,
má slova jsou věru pochmurná.

...smrt, ta mi nechutná...

Jenom tak trochu balancovat,
jak akrobat na laně,
se smrtí si zatancovat,
a uctivě se jí klanět.

...po životě...!

Dát ruce dál si od těla,
ač ona tomu zprvu nechtěla.

...pádlovat mezi břehy...



Změřit sílu s touhou "nějak" žít.
Autor Tomáš Přidal, 01.07.2011
Přečteno 220x
Tipy 7
Poslední tipující: Jiná, CULIKATÁ, Květka Š., Monica.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí