Příčeni 5.

Příčeni 5.

Anotace: Další má přísloví a rčení.

Chodit někomu do zelí

Do zelí kamarádu chodil,
s jeho ženou užíval si dosti,
ten po něm jednou kámen hodil
a způsobil fraktůru lebeční kosti.


Odrazit se od dna

Zeťova úleva není vhodná,
směje se na mostě po svém činu,
neví, že tchyně odráží se od dna
a záhy vyplave na hladinu.


Protiklady se přitahují

Že se přitahují protiklady,
tenhle manželský pár říká,
ona při dietách trpí hlady,
on zas pořád něco žvýká.


Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky,
hned poprvé jsi na pár dílů,
tahle zkušenost již platí věky
ve vodě plné krokodýlů.


Jít ke kovaříčkovi místo ke kováři

Ze svého nápadu úplně září,
u odborníka poradit si nechá,
ten blb však nejde ke kováři,
za kovaříčkem spěchá.


Hřát u srdce
Peníze nesmrdí

Hřeje mne docela u osrdí,
že je pravda venku,
přece jen peníze někdy smrdí,
Punťa mi pochcal peněženku.


Poznat v nouzi přítele

Přítel se hlavně v nouzi pozná,
tak už to na světe chodí,
ať nepřijde chvíle hrozná,
že pak na vás bobek hodí.


Štěstí v lásce, neštěstí ve hře

Štěstí v lásce, neštěstí ve hře,
tvrdí u karet chlapi vždycky,
neříkej černochovi negře,
jinak se chováš rasisticky.


Ani vidu, ani slechu

Již po ní není ani vidu,
a naštěstí ani slechu,
mně osobně to přidá klidu,
neslyšet zpívat tuhle blechu.


V někom být malá dušička

Je ve mne velmi malá dušička,
srdíčko jako blázen buší,
z gotiky pochází má sušička,
možná to prádlo nedosuší.


Vypadnout někomu z oka

Jako by z oka vypadla dceruška,
maminka přesto velmi zuří,
ještě netuší malá Věruška,
že tohle oko bylo kuří.


Poznat odkud vítr věje

Poznal odkud vítr věje,
teď to není vůbec „funny“,
domu, zavřít okna, zle je,
přichází ze směru od Spolany.


Běhat mráz po zádech

Po zádech mu běhá mráz,
nezažije pocit nudy,
před ním 500 metrů sráz
a sázka válet sudy.


Otevřít někomu oči

Přítel mu otevřel oči,
hlava z toho ještě třeští,
je také částečně bez obočí,
on totiž použil kleští.


Mluvit stříbro, mlčet zlato

„Mluvit stříbro, mlčet zlato“,
říká ji zeťák sytým basem,
tchýně mu dává ruku na to,
že trochu utichne (časem).
Autor Ringo, 11.07.2011
Přečteno 575x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí