Zaniknutá planéta..

Zaniknutá planéta..

Anotace: .. Phaeton

Rádioaktívny izotop prvku
dosiahol kritické množstvo
z najväčšej planéty prstenec štrku
na mieste ostal, niet hosťov

ktorí by smútili za veľkým svetlom
praveká noc raných dejín
poznala s Lunou i Phaeton - žriedlo
liečivé, srdca odrenín

dve svetlá vídali prapredkov oči
na nočnej oblohe svietiť
za Marsom ustrnul som zoči-voči
spŕške skál, vesmírnych smetí

aspoň ju oplačem, nikto tu nie je
nevysmeje netopiera
ba ani Mesiac pranič o nej nevie
dnes je sám.. tak ako včera
Autor Petbab, 12.07.2011
Přečteno 295x
Tipy 13
Poslední tipující: PIPSQUEAK, šuměnka, Květka Š., NikitaNikaT., Kubino 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí