Příčení 6

Příčení 6

Anotace: ...

Argusovo oko

Já vám to na sousedku povím,
viděl jsem, jak s kolegou se líbá,
ač ji choť hlídá okem Argusovým,
jestli mu někde nezahýbá.


Bát se jak čert kříže

Bojí se jí jak čert kříže,
ta hrůza nikdy nepoleví,
má sice v kleci silné mříže,
však u tchýně člověk nikdy neví.


Běh na dlouhou trať

Je to běh na dlouhou trať,
co často podniká za tramvají,
vstávání s jízdním řádem slaď
a nedělej tak dlouho hají.


Bez dechu

Bez dechu sleduje Cibulkovou Vilmu,
neví, že modrá víc a více,
tělo nezajímá obsah filmu,
na kyslík toužebně čekaj plíce.


Bez peněz do hospody nelez

Bez peněz do hospody nelez,
a když, ať nikoho nepobodáš,
jinak uslyšíš cinknutí želez,
až s klením orgánům zápěstí podáš.


Bez práce nejsou koláče

Bez práce nejsou koláče
(Makový, tvarohový, povidlový),
mnohá manželka dá se do pláče,
když starej ženské skalpy loví.


Bez servítku

Volá na chotě bez servítku,
trošičku rozpačitě citovat to zkusím:
„Tak už se vyser Vítku,
já taky nutně musím!“


Blýskat se na lepší časy

Před týdnem ho propustili z basy,
dnes našel místo pokladníka,
že se snad zablesklo na lepší časy,
V duchu si defraudant říká.


Boj s větrnými mlýny

Tenhle souboj s větrnými mlýny
zažila nejen máma naše,
když měla čisté všechny plíny,
první již barví hnědá kaše
.

Bouchnout saze

Mladí i tchýně bydlí v Praze,
bohužel dokonce v jednom bytě,
zeťáku brzy bouchly saze,
po krku šel ji velmi hbitě.


Bouchnout za sebou dveřmi

Manželství maj v háji, věř mi,
nedá se mluvit o ráji ňákém,
on pořád bouchá vzteky dveřmi,
ona zas například papiňákem.


Bručet ve vězení

Tělo mu často pění žlučí,
ze vzteku má někdy sračku,
pátým rokem ve Valdicích bručí
za jednu velkou rozkrádačku.


Být bradou vzhůru

Osudu to byla zrada,
myslel, že sbírá žampióny,
leží, nahoru směřuje brada
a hlasivky nevydávaj tóny.


Být dojnou krávou

Má pro něj status krávy dojné,
ta stará máma s hypertenzí,
návštěvy podniká stále hojné,
zpátky si veze její penzi.


Být dotěrný jako veš

Dotěrný byl jako veška,
že jeho autogram prostě mít musí,
to silně naštvalo Semelku Leška
a vyrazil mu špičák z pusy.


Být na baterky

Tuzemské kondomy jsou na baterky,
to pomalu přestává být psina,
mají už celkem čtyři dcerky
a čekaj i čtvrtého syna.


Být nahraný

Zase měl s manželkou další třenici,
tuší, že je po sousedu lačná,
v ložnici instaloval štěnici
a vznikla nahrávka jednoznačná.
Autor Ringo, 18.07.2011
Přečteno 413x
Tipy 3
Poslední tipující: Špáďa, Donne
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

T určitě za tu Tchýni...

25.09.2011 00:19:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí