HRÁČ

HRÁČ

Anotace: Básnička jen tak...

HRÁČ

Hrál sám kulečník
tam vzadu, hrál
v šatech svátečních
a každý strk
rozsekl sál
jak výstřel u Borodina
pak vzal husí brk
a pro parádu čárku udělal...

Tágem podepřel si bradu
a dlouze přemýšlel
po hodině hodina
zvolna letí
a není třeba
aby světla rozsvěcel
dávno už hrál po paměti
jako když po tmě
děti koušou chleba...

Nevím kdo to byl
a kde se vzal
jen tak tam v šeru stál
v hracím sále
vedle kulečníku
jako tečka vykřičníku
za rozkazem
jako v skále by ho někdo vytesal
jako busta pod obrazem...

Pak náhle ze všech sil
mrštil tágem na zem
to když pochopil
že sám sebe obehrál...
Autor Houda, 24.07.2011
Přečteno 351x
Tipy 12
Poslední tipující: Lady L, jitka.svobodova, divoska_jaja, CULIKATÁ, Lorraine
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmm dobrá myšlenka i obraty

26.07.2011 19:51:00 | Lady L

Skvělé, promyšlené

26.07.2011 12:02:00 | patricie

Není co dodat.ST***

25.07.2011 11:56:00 | jitka.svobodova

Ne každý umí mrštit tágem, i když pochopí...zajímavě uchopená myšlenka...líbí se mi :)

24.07.2011 21:44:00 | Lorraine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí