Poslední sbohem

Poslední sbohem

Anotace: Pro strýčka, který byl spíše jako o dost starší bratr, nebo otec. Nejhodnější z lidí. Vím, že za moc nestojí, ale prostě jen sem to potřebovala dostat ven.

Kněz rozloučil se poslední modlitbou,
A čekal, až všichni lidé odejdou.
Rakev zvedá šest lidí,
Smutné mé oči to vidí.

V černém všichni odětí,
A psychicky přepjetí.
V tvářích bolest, v očích slzy,
Ach ta smrt přišla velmi brzy.
Nikoho se ani nezeptala,
Jen jednoho blízkého nám vzala.

Vždy ses tak rád smál,
S dětmi sourozenců sis hrál.
Bylo by ti brzy 51 let,
Ale kde vlastně jsi teď?

51 let, co to vlastně jest?
A byl Tvůj odchod nějaký trest?
Vždyť byl si jeden z nejhodnějších lidí,
Které znám,
Snad nás smrtka jen šidí,
Každý Tě měl rád.

6 lidí rakev nese,
Pár lidí se kolem třese.
Poslední sbohem chceme Ti dát,
Tvůj odchod je nejbolestivější,
Ze všech ztrát.

Vidím Tě, jak si leháš,
Jak pomalu usínáš,
Avšak nevidím,
Jak se probouzíš,
Nevidím Tě dál již žít.

A tak nezbývá než věřit,
Básni dnes vyřčené,
Nezbývá než Tě jiným svěřit,
Ikdyž pocity mám smíšené.

A tak nezbývá než myslet na slova jedné básně,
O zastávce tam kousek za konečnou,
Nezbývá věřit, že Ti tam bude krásně,
Že budoucnosti máš báječnou.

Naposled chci říct, poslední sbohem strýčku,
A i když si manželku, ani děti neměl,
Tak na srdci našich jsi zanechal velkou smyčku,
A jsme rádi, že bez bolesti ve spánku jsi zemřel.

Odevzdáváme Tě Bohu,
Vkládáme Tě do hrobu,
Kytičku Ti nesem,
A říkáme Sbohem.
Autor SaskieSmith, 28.07.2011
Přečteno 278x
Tipy 3
Poslední tipující: Kalin, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí