Ružová..

Ružová..

Anotace: .. ruža

Záhadná je vo tme ružová
ruža neviditeľná
pohltila ju čerň tušová
noc nepochopiteľná

ach, načo farba jej kontúry
kalicha v prítmí zdobí
keď vytrvalý dážď ponurý
celú noc ružu kropí

rozkvitla by, chcela zohriať sa
v slnku, nie v nočnom tieni
tu ani svieca horiaca
nesvieti, mokré steny

dookola sa dvíhajú
dážď utíchol, mám z ruže
prievan snov, hmly si líhajú
k hladinám na kaluže

nerozvinutá, ružová
je v opare ukrytá
snov skartovačka prúžková
zapína chod.. už svitá
Autor Petbab, 04.08.2011
Přečteno 262x
Tipy 20
Poslední tipující: Kars, PIPSQUEAK, labuť, Lota, hašlerka, Mbonita, Donne, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, hloubavá, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

http://fotoalba.cz/fotky/24309869
to je určitě ona, jíž voní tvoje básnička, růžová růžička
ST

08.08.2011 08:12:00 | Kars

Hezká báseň

04.08.2011 17:47:00 | Donne

Tak ta voní!:))

04.08.2011 14:50:00 | hloubavá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí