První temný anděl

První temný anděl

Anotace: .........

První temný anděl

Vystoupil k nebi
Pozdravil Boha
Leč pro anděly
Méně než mlha

Méně než voda
Špína či mrak
Tolik je vyděsil
Ten černý zrak

Křídla má temná
Zrak i vlas též
A jeho ústa
Neznají lež.

Tak zůstal za branou
Na kraji nebe
Dokud ho andělé
Nevezmou v sebe.

Stojí a nechápe
Kde chyba jest
Měla to pro něj být
Veliká čest.

Měl prvním barevným
Andělem být
A citem jemným
Barvy nastolit.

Když ho však andělstvo
Nevzalo v sebe
Naštvaný bůh pak dal
Uzavřít nebe.

A vydal zákon:
V nebe smí jen
Ten jehož národ
Jiným podroben

Takto to bude
Po dvě stě roků
Pak smějí se vrátit
Další do mraků.

Máme teď anděly
Temné i rudé
Navěky barevné
Nebe už bude.
Autor Ayla, 09.02.2006
Přečteno 499x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vynikajici dilko,strasne se mi libi tvuj styl

18.02.2006 18:02:00 | Rasson

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí